2020 – te primesc cu drag!

Între căutat rețete rapide de aperitive de Revelion și scotocit în dulap după vreo rochie de ocazie, între căutat pe Youtube idei de coafuri simple și rapide, bineînțeles, și sunat pe unchiul ăla cu care nu ai mai vorbit de câțiva ani, găsește cateva momente pentru tine. Doar pentru tine. Pentru sufletul tău.

Închide ochii și pune pe rewind anul ce stă să treacă. Trece în revistă tot ce s-a întâmplat, rând pe rând, bun sau rău, în viața ta. Momentele cheie. Și fii recunoscător pentru absolut fiecare moment pe care îl rememorezi. Tot ce ai trăit te-a adus exact acolo unde trebuie să fii acum. Fii recunoscător pentru fiecare experiență trăită, pentru fiecare moment dăruit celorlalți, pentru toate cărările pe care ai pășit și pe care le-ai innobilat. Pentru fiecare zâmbet și fior care ți-a făcut sufletul să tresalte.

Iar la miezul nopții, lasă clinchetul paharului de șampanie să îți răsune în suflet pe acordurile următoare:

Sus paharul pentru mai multă acceptare și toleranță.

Oamenii nu sunt mereu ceea ce par. Nici măcar ceea ce vorbesc sau fac câteodată. Nu judeca pe nimeni, nu pune etichete. Cu toții ne luptăm cu demonii subconștientului care ne tulbură căteodată, spunem lucruri pe care nu vrem de fapt să le spunem, acționăm greșit sau pripit. De aceea tu privește dincolo de cuvinte, dincolo de fapte. Privește în sufletul oamenilor, la esența lor. Nu vei găsi decât iubire.

Sus paharul pentru riscuri și asumare.

Doar asumându-ți tot ce se întâmplă în viața ta, poți cu adevărat să corectezi sau să repari. Nu căuta vinovați în exterior, asta te împiedică să vezi clar și să faci o schimbare. Tot ce trăiești acum a fost cândva un gând pe care l-ai hrănit suficient de mult încât să ia formă concretă.

Sus paharul pentru limite depășite.

Ce e frica? Frica este o limită pe care ți-o impui. Cum îți depășești limitele? Înfrângându-ți frica. Frica de avion, frica de paianjeni sau frica de eșec. Ea este cea mai răspândită. „Dar dacă eșuez?”,  „Dar dacă n-o sa meargă?” Dacă nu faci acel ceva, nici n-are cum să meargă. Dacă încerci, există și șansa să meargă, nu-i așa? Fă pași mici dacă așa simți, oricum ar fi, cel mai important e să începi, să încerci, să îți depășești limitele.

Sus paharul pentru momente speciale.

Sunt anumite clipe care sunt menite să fie trăite în doar o fracțiune de secundă. Nu ar mai avea aceeași încărcătură dacă s-ar perpetua. Savurează din plin acele momente, fără frică și gânduri inutile. Acele momente te fac să simți că trăiești cu adevărat. Fără „dar dacă…” sau „cum”. Dă-ți voie să trăiești.

Sus paharul pentru mai puține scuze și mai mult curaj.

Curaj să începi ceva nou, ceva ce ți-ai dorit de mult să faci. Ceva ce e bine pentru tine, pentru sufletul tău. Nu pentru mama, nu pentru tata, nu pentru gura lumii, ci pentru tine. Trebuie doar să începi. Vei descoperi acel „cum” pe parcurs, sub forma oamenilor, contextelor care te vor duce acolo. Sau în altă parte unde nici nu te-ai fi gândit vreodată, dar de care ai de fapt cea mai mare nevoie. Fără frică. Ce ai de pierdut? Poate chiar șansa de a-ți schimba viața. Universul răsplatește eforturile, nu scuzele.

Sus paharul pentru un an de poveste, cu povești cât mai frumoase alături de oameni frumoși. La multi ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s