Să ne obișnuim cu asta: PSD va conduce din nou România!

iohannis-cotroceni-465x390

Care să fie rațiunile pentru care Klaus Iohannis să refuze nominalizarea PSD?

În ce bază legală ar face-o?

Dacă respingerea lui Sevil Shhaideh a fost privită de marile cotidiene ale lumii drept criză politică,  cum ar trece trântirea lui Grindeanu?

Nu înseamnă că turnesolul reacților externe reprezintă foaia de parcurs a României, însă semnalele din această categorie, din nefericire, aduc consecințe economice și dezechilibrează harta geostrategică. România a trecut pe lângă un tsunami. Asta deoarece dacă motivele respingerii lui Shhaideh nu au putut fi făcute publice, la fel ar fi rămas în cazul unei proceduri de suspendare/ demitere a președintelui. Foarte probabil, Klaus Iohannis ar fi murit cu dreptatea în mână, dar o dreptate știută doar de el. În acea situație, dezastrul ar fi fost real. Așa, e doar un șotron ceva mai complicat, un joc de putere, dar transparent și legitim.

Pentru că electoratul de dreapta a stat acasă, PSD trebuie să guverneze. Simplu. Ne va ajuta faptul că ne vom concentra asupra propriei noastre vieți, iar cu un ochi, sau cu amândoi, vom privi spre guvernare. Căci se anunță revoluționară. Toate gardurile de care s-au izbit guvernele de după 1989 vor fi transformate …

Cel mai plauzibil scenariu este că preşedintele face un joc în favoarea celor care au nevoie de timp pentru a înfăptui ceva, a inventa ceva, a pune ceva la cale.

Guvernul are nevoie să şteargă nişte urme, DNA are nevoie să repare nişte dosare, serviciile au nevoie să lucreze la un scenariu, multinaţionalele au nevoie să nu li se mărească salariul minim, să nu plătească impozite, să fie totul cum a fost.

PSD a anunțat un plan de măsuri excepțional pentru primele 6 luni de guvernare: 102 taxe scoase, leafă mai mare cu 15% în Educație și Sănătate, creșterea salariului minim la 1420 de lei, eliminarea contribuțiilor sociale pentru pensionari, scutirea de taxe a pensiilor mai mici de 2000 de lei, creșterea pensiei minime la 520 de lei, ieftinirea cu o treime a medicamentelor ieșite de sub patent, triplarea alocației pentru studenți, TVA zero pentru materiile prime din agricultură, pentru publicitate și vânzarea locuințelor, finanțarea a 5000 de proiecte locale, locuințe pentru tineri, Legea prevenției, trenuri moca pentru studenți, ambulanțe pentru fiecare sat, 10.000 de granturi nerambursabile pentru start-up, dotarea Armatei, înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Unele dintre ele se vor izbi de greaua moștenire, dar comitetul de monitorizare de la partid va interveni salvator…

Să ne obișnuim cu asta: PSD va conduce din nou România.

Noi am mai traversat postura de ciumați ai Europei și încă ne lingem rănile. Nu ne-o dorim iar. Contextul este atât de periculos încât ne jucăm existența ca stat. Iar dacă pacea, sau coabitarea, presupune ca PSD să conducă, mai ales că votul a fost legitim, așa să fie!

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Presimt ca vom avea multă, multă treabă!

Sau credeţi că omul nostru chiar cumpăneşte ?

În fond şi la urma urmei, cum se spune, crede fiecare ce vrea, mai ales că, de la o vreme observ că e cool să fii naiv.

Reclame

Un gând despre „Să ne obișnuim cu asta: PSD va conduce din nou România!

  1. Sa dea dumnezeu sa se tina astia de promisiunile pe care le-au facut macar 50%,dar nu cred pentruca nu e prima data cand sant la timona tarii,asa ca trebuie sa fim optimisti si stm cu totii ca nu s-au tinut niciodata de cuvant,speram ca-si vor reveni acum in al 12-lea ceas.DOAMNE AJUTA:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s